Tips voor het kopen van een elektrische auto

Het is tegenwoordig een must om groen te denken. Als ook jij ecologischer door het leven wil stappen, kun je een elektrische auto kopen. Maar waar moet je dan op letten?

  • Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de soorten elektrische wagens. Je moet goed weten wat je koopt. Er zijn eigenlijk twee soorten: de volledig elektrische wagens en de hybride wagens. De eerste versie is volledig voorzien van batterijen en eens deze leeg zijn, kan de auto niet meer verder.  De plug-in hybride wagen heeft een kleinere batterij en als deze leeg is schakelt hij over op de gewone  brandstof. Je moet dus eerst afwegen wat voor jou meer voordelen biedt.
  • Informeer je goed over de subsidies die de staat geeft. Zo kun je een betere inschatting maken van de eigenlijke kost van de auto. Je kan een belastingsvermindering krijgen van 30% op de aankoopwaarde van je auto.
  • Zorg dat je weet hoe je de auto precies moet opladen. Er zijn namelijk verschillende manieren. De eerste manier is met een standaard tweepuntstekker. Dit gaat echter wel redelijk traag. Je kan uiteraard je auto ook opladen aan de oplaadpunten. Je kan er daarnaast voor kiezen bij je thuis een laadpaal te installeren. Zo ben je zeker van regelmatige en snelle oplading. Je kan hiervoor ook een subsidie krijgen van de overheid. Deze bedraagt 40% van de aankoopwaarde van de laadpaal. Dat is dus ook het overwegen waard.