Onze lijst van interessante elektrische wagens

Elektrische wagens zijn aan een steile opmars bezig. Er komen steeds meer nieuwe modellen bij, dus het wordt ook steeds moeilijker om het bos door de bomen te blijven zien. We scheppen hier alvast wat duidelijkheid, met onze lijst van interessante elektrische wagens. Hou er wel rekening mee dat deze modellen nog niet noodzakelijk al op de Belgische markt verkrijgbaar zijn.

  • Ford Focus EV: Ford is van plan om verschillende modellen op de markt los te laten, maar het is duidelijk dat ze het meest op de Ford Focus EV inzetten. Deze auto functioneert volledig op batterij en maakt kans om een populair model te worden.
  • Chrysler GEM: Deze elektrische wagen is een erg licht model, dat slechts 40 km/uur haalt als topsnelheid. Toch biedt ook dit mogelijkheden: het is goedkoop en kan erg dienstbaar zijn in drukke stadscentra, campussen, e.d.
  • Mitsubishi iMiEV: Dit model valt erg goed in de smaak in Japan. Het is een compact model met een relatief grote actieradius (100km). Bovendien zou de prijs erg goed meevallen.
  • General Motors Chevy Volt: Met dit model zet General Motors in op de plug-in hybride markt. Dit is dus niet een 100% elektrische wagen, aangezien er ook nog een kleine benzinemotor in zit. Korte afstanden rijdt men elektrisch, terwijl de benzinemotor ondersteuning kan bieden voor langere afstanden.
  • Toyota Prius Plugin Hybrid: Deze wagen van Toyota lijkt op de bovenstaande Chevy Volt. Het gaat ook om een hybride die zowel voor korte als langere afstanden kan worden gebruikt. Net zoals het model van General Motors is dit een uitstekende ‘overstapoplossing’.
  • Nissan Leaf: Deze elektrische auto heeft een actieradius van 160 km. Het is een van de eerste elektrische wagens die bij het grote publiek populair aan het worden is. Het doet dan ook perfect dienst als stadswagen en de kostprijs blijft binnen de perken.
  • Tesla Roadster: Dit is de superster onder de elektrische wagens. In 3,9 seconden van 0 naar 100 km/uur en een actieradius van 400km… Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen. Helaas is de kostprijs van deze elektrische bolide even indrukwekkend. Voor het instapmodel moet je 105.910 euro ophoesten.
  • Think City COP: Think is al lang actief in de markt van elektrische wagens en heeft al verschillende modellen uitgebracht. Het is dan ook een merk dat aan populariteit wint.
  • Fisker Karma: Deze plug-in hybride is een luxemodel dat al snel 90.000 euro kost. Uiteraard krijg je er heel wat perfomantie en een sportieve look voor in de plaats.
  • CODA: Dit merk houdt zich uitsluitend met elektrische wagens bezig. De laatste CODA heeft een actieradius van ongeveer 170km en een topsnelheid van 150km.

Deze lijst met elektrische wagens is uiteraard niet volledig. Er bestaan nog heel wat andere modellen die een grote actieradius combineren met een betaalbare kostprijs.

Terug naar boven