Het belang van het oplaadpunt voor de elektrische auto

De elektrische auto wint langzamerhand terrein. Steeds meer mensen stappen over naar ecologische alternatieven en willen hun steentje bijdragen aan een groenere planeet. De elektrische auto staat echter nog steeds in de kinderschoenen en kampt nog altijd met groeipijnen. Vooral de actieradius van een elektrische wagen baart sommige mensen zorgen. Deze is immers een pak kleiner dan een klassieke auto. Een probleem dat daarmee samenhangt is de verspreiding van de oplaadpunten.

Om met een elektrische auto te “tanken’ heb je een oplaadpunt nodig. Aan deze oplaadpalen kan men de accu van de wagen terug opladen. Dit duurt echter heel wat langer dan tanken. Momenteel staan er nog niet veel oplaadpunten langs autosnelwegen. Dat houdt mensen tegen om voor een elektrische auto te kiezen. We kunnen dus stellen dat de doorbraak van de elektrische auto voor een groot deel afhankelijk is van het oplaadpunt.

Hoe laden mensen met een elektrische wagen hun accu dan op? Momenteel zijn er mensen die een oplaadpunt laten installeren bij hun thuis en op de werkplaats. Zo kan de auto ’s nacht opladen en tijdens de werkuren. Om dit groene alternatief echter ook op langere afstanden aan populariteit te laten winnen, zal er meer nodig zijn.

Terug naar boven