De voordelen van een elektrische auto

Het concept is niet revolutionair. Het idee erachter dateert  van de vorige eeuw, sterker nog, tot voor 1920 reden er meer elektrische auto’s rond dan op brandstof.

Nu is de tijd rijp om het idee weer van onder het stof te halen. De huidige toestand van het milieu schreeuwt erom. Diverse constructeurs stellen hun elektrische pareltjes voor aan het publiek, voorbeelden zijn de Citroën C-Zero, de Mitsubishi i-Miev en de Peugeot ion.

De voordelen van de elektrische auto op een rij

Bij aankoop van een elektrische auto heeft u recht op een fiscale korting. Dit voordeel geldt voorlopig enkel voor de aanslagjaren 2010, 2011 en 2012. Ongeacht het werkelijke motorvermogen behoort de elektrische auto in de laagste klasse qua fiscale PK’s, wat ook een grote besparing betekent.

In verbruik is de elektrische variant tot ongeveer vier keer goedkoper. Stop de stekker van de wagen thuis in het stopcontact, laad hem 6 à 8 uren op en reken dan op een kost van ongeveer 2 euro. Hiermee kan je afhankelijk van de batterij en het merk tot 150 kilometer afleggen.

Qua verzekering gelden doorgaans dezelfde polissen als toegepast voor wagens op brandstof. Toch zijn er verzekeraars die kortingen toekennen in het kader van ecomobility.

Alsof dat allemaal nog niet voldoende is, helpen we het milieu er ook nog een handje mee. Nul uitstoot CO² en amper fijn stof! De onderhoudskosten aan de wagen zijn lager aangezien er geen slijtende onderdelen in de motor zijn.

De elektrische auto is geruisloos en schakelt automatisch. Kortom, elektrisch rijden is rijden in groene luxe!

Terug naar boven